17 april, 2009

persbericht 17/04/2009: LINKS! mei-avondfeest@Nieuwbeek

LINKS! mei-avondfeest
voor syndicalisten, linkse socialisten, ecologisten en andere tisten.

Reeds voor de derde keer gaat er buiten de traditionele SP.a happening in Aalst op 30 april een links mei-avondfeest door in Trefcentrum Nieuwbeek . Noch het feest van de Arbeid, noch het socialisme zijn immers het monopolie van de SP.a en het is niet toevallig dat het organiserend comité van het feest in de Nieuwbeek bestaat uit ABVV-militanten. Het illustreert alvast de groeiende afstand tussen SP.a-top en ABVV-basis.

Verder onderscheidt het links mei-avondfeest zich van het SP.a gebeuren door niet te vervallen in een apolitiek feest zonder discussie... Er wordt dan ook in het licht van de verkiezingen een debat georganiseerd waar het publiek een evenwaardige bijdrage te leveren heeft als de sprekers in het panel (sprekers: zie onder)

Op het feest zullen naast o.a. vakbondsmilitanten en -secretarissen ook lokale verkiezingskandidaten van verscheidene linkse partijen aanwezig zijn. Uiteraard kan er geen socialistisch feest doorgaan zonder eten: er wordt dan ook een koud buffet voorzien.

De rest van het persbericht (concrete info) vind je hier

Geen opmerkingen: