05 september, 2007

Voor de laatste keer: fabels en samenzweringen: deel 3

Het artikel over samenzweringstheorieën heeft al voor de nodige reacties gezorgd. De link naar dit filmpje werd ons gemaild door een Nederlandse kameraad. Hij weet ons het volgende te melden :

"Het gaat in op de geschiedenis van de vrijmetselarij, de illusoire verbanden tussen wereldheersers nu en in het verleden (NWO etc.). Er wordt beweerd dat zowel Lenin en Trotski enerzijds als kapitalistische politici zoals Bush sr. anderzijds tot de vrijmetselaarsbeweging zouden behoren. En de 1e mei zou de geboortendag van de 'Illuminati' zijn; de revoluties (waaronder de Franse revolutie) producten van de Vrijmetselarij etcetera.

De klassenanalyse wordt totaal losgelaten, des te meer omdat de vrijmetselaars een uitermate burgerlijke beweging is.

Misschien interessant om ook op jullie blog bij het item over de NWO te zetten. Zet er wel bij dat het interessante stuk begint na omstreeks 15 minuten."

We bedanken alvast de Nederlandse kameraad voor de tip. Misschien dat we de documentaire wel vertonen op groot scherm op de jubileumeditie van de Vangfilmavond op 15 september. Dit is een vangfilm de Socialistische B-FimClub waardig!

Geen opmerkingen: