01 september, 2008

Salon d'Alost: voor herhaling vatbaar.

Op zaterdag 30 augustus ging het 'Salon d'Alost a.k.a. Rood Salon' door van de linkse socialisten in Aalst. Een mooiere dag hadden we er niet kunnen uitkiezen. Het feestje begon om 15 uur in de namiddag en eindigde met enkele 'diehards' omstreeks 4 uur zondagochtend.
.
Het 'Salon d'Alost' bracht netto 150 Euro op ondanks de ruime keuze aan speciale bieren, versnaperingen, een uitgebreid buffet en een wel zéér democratische individuele bijdrage van 10 Euro voor dit alles en dat gedurende meer dan 12 uur aan 1 stuk. De kameraden die een schenking in natura deden, droegen bij tot de 'Bourgondische' sfeer van het feestje, waarvoor dank. Uitgebreid goedkoop feesten in deze tijden van dalende koopkracht is dus perfect mogelijk en als de opbrengst dan nog eens naar het strijdfonds gaat, is dat handig meegenomen. Uiteraard werd er ook eens rondgegaan met het nieuw nummer van Socialistisch Links bij de sympathisanten die nog geen abo hebben: dit bracht nog eens 9 euro op.

De kwis in de namiddag viel ook zeer goed in de smaak en de winnende ploeg kon hun fles Deus (gechampagniseerd bier) met veel genot consumeren. De ambiance zat er alvast goed in, ook al was het een gemengd publiek: enerzijds jongeren (studenten en jonge werkenden) en anderzijds een 'oudere generatie' vakbondsmilitanten. Men kon buiten gezellig keuvelen of luidruchtig discussiëren (dat hing af van het onderwerp) of binnen in het rood salon wat chillen met passende muziek. Het is alvast voor herhaling vatbaar. De afwezigen hadden groot ongelijk!
Er zaten 'geen beentjes' in het eten zoals men dat in Aalst pleegt te noemen.
een sfeerbeeldje 's nachts
Chillen in het rood salon met op de achtergrond een wereldkaart... internationalistisch zoals het hoort.

Geen opmerkingen: