09 augustus, 2008

cartoon: Jong Forza Flandria

Enkele nationale bestuursleden van de jongerenwerking van Lijst Dedecker (JGV: Jong Gezond Verstand) namen het initiatief tot 'Jong Forza Flandria' met de bedoeling (extreem?)rechtse eenheid onder activisten van de diverse partijen en jongerenorganisaties te bewerkstelligen.

Ondertussen ondersteunen individuen van VLOTT, jong-NVA, Jong Gezond Verstand, VBJ en VB, KVHV en Voorpost dit initiatief. Deze figuren riskeren eerder de connotatie 'Jonge Fasces Flandria' te geven aan het initiatief.

Meer info vind je in een artikel op de bekende antifablog van yelloman. Björn Verheye en Wouter Vermeersch (nationale bestuursleden van JGV) legden klacht neer wegens laster en eerroof én het oneigenlijk gebruik van het logo in het bewuste artikel. Het artikel blijft, het logo van 'Jong Forza Flandria' werd verwijderd.

Genoeg stof dus voor onze huiscartoonist Ronny Barracuda om er het zijne van te denken. In de beginselverklaring van JFF kwamen we zowaar een bekende blokbusterslogan tegen met uiteraard een andere consequentie... Is dit dan ook 'oneigenlijk gebruik'?
cartoon: Ronny Barracuda

1 opmerking:

yelloman & Kaya zei

Bedankt om aandacht te schenken aan de schandalige klacht die Wouter Vermeersch (politiek secretaris JGV) en Bjorn Verheye (penningmeester JGV nationaal), beiden LDD, tegen mij neerlegden. Sindsdien krijg ik bijna dagelijks mails uit LDD-hoek, allen met dezelfde boodschap: stop met over Jong Forza Flandria te schrijven of meer klachten volgen.