11 juli, 2008

petitie: Laat Usman en Melina blijven!

Protesteer tegen de mogelijke uitwijzing van Usman, Melina en hun kinderen!

Usman Khan Mohammad kwam op 1 september 1999 in België aan. Hij kwam uit het door Pakistan bezette deel van Kasjmir waar hij politiek actief was. Melina Dolor kwam in 2000 naar ons land vanuit de Fillippijnen. Beiden werden als goedkoop huispersoneel gebruikt door ambassades tot ze daartegen in verzet gingen en asiel aanvroegen. Het misbruik op de ambassades werd ook op televisie naar buiten gebracht door beiden die hierover spraken op VTM en Koppen (één).
i
Ze leerden elkaar kennen en kregen hier twee kinderen: Amad en Imran. Die zijn nu zes en vier en lopen school in het Nederlands. Amad en Imran zijn nog nooit in Kasjmir of de Fillipijnen geweest.Vandaag, negen jaar later, werd een regularisatie-aanvraag van Usman en Melina negatief beoordeeld, ondanks een ijzersterk dossier. Eerder werd ook de asielaanvraag geweigerd. Beiden kunnen onmiddellijk aan de slag, spreken vlot Frans en ook een woordje Nederlands, zijn goed ingeburgerd en hebben hier hun politieke activiteiten verder gezet met de Linkse Socialistische Partij.
i
Terugkeren is geen optie: het zou Usman en Melina uit elkaar trekken, hen in ernstig gevaar brengen en bovendien stelt de vraag zich: waar zouden de kinderen naartoe moeten? Naar een voor hen onbekend land met een verscheurende keuze tussen vader en moeder.
i
Wij vinden dit onaanvaardbaar en vragen jouw steun.
i
Teken de online petitie met volgende eisen:
* Voor een onmiddellijke regularisatie van Usman en Melina!
* Stop het repressieve en willekeurige asielbeleid!
i
Online petitie:
Heel veel dank !

Geen opmerkingen: