30 juli, 2008

7 augustus: Open meeting "70e verjaardag van de oprichting van de Vierde Internationale"

Tijdens de week van 3 augustus tot en met 9 augustus organiseren de Actief Linkse Studenten een internationale zomerschool voor het Committee for a Workers International (CWI) waar LSP-MAS de Belgische afdeling van is.
i
350 jongeren en arbeiders uit 25 verschillende landen zullen er een weeklang discussiëren over de huidige wereldsituatie; de gevolgen van de huidige economische recessie; de klassenstrijd in Europa en andere continenten. Er zijn commissies over o.a. de Praagse Lente, kunst en revolutie, de crisis van '29, de strijd tegen racisme, sport en socialisme, marxisten en verkiezingen, ... Afgesloten wordt er met en sessie gewijd aan de ervaringen in de opbouw van het CWI via de nationale afdelingen en in nieuwe landen.
i
Deze zomerschool is een weeklange vorming voor de leden van het CWI, maar op donderdagavond gooien we de deuren open voor een publieke meeting. De aanleiding voor deze meeting is de 70e verjaardag van de oprichting van de IVe Internationale. Alle geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 7 augustus om 19u in auditorium E van de Blandijn op de Blandijnberg te Gent.
i
De sprekers op de meeting zijn:
Luciano da Silva uit Brazilië,
Lucy Redler uit Duitsland,
Leila Messaoudi uit Frankrijk,
Peter Taaffe (Engeland-Wales) van het Internationaal Secretariaat van het CWI

Geen opmerkingen: