06 oktober, 2007

Verslag Kaas en Wijnavond CAP Aalst

Vrijdagavond 5 oktober ging voor de 2de keer de Kaas en Wijnavond voor een Andere Politiek door in Trefcentrum Nieuwbeek in Aalst. In tegenstelling tot de mei-avond was dit eerder een interne aangelegenheid die veel kleinschaliger opgevat was. Toch gaven een kleine 50tal mensen acte de présence waaronder heel wat nieuwe gezichten.

We hadden kennelijk ook de eetlust en de dorst van de aanwezigen onderschat, wat ons verplichtte onze voorraad kaas en wijn gedurende de avond zelf nog aan te vullen. Wees gerust: niemand heeft honger of dorst geleden...Voor 6 Euro kreeg men 2 glazen rode wijn en was er kaas en brood à volonté. Die 'à volonté' was kennelijk niet in dovemansoren gevallen, zeker als je weet dat er een keuze uit een 25tal verschillende kazen was. In Aalst zijn het Bourgondiërs...

Ondanks deze zéér democratische prijs bracht de avond ons een nettowinst op van 140 Euro. Daarnaast werd er ook even rondgegaan met postkaarten en postzegels van en voor de solidariteitsbus van CAP: dit bracht een extra 60 Euro op. De CAP-solidariteitsbus is ondertussen een begrip geworden in vakbondsmilieus. Verder werden er ook nog de nodige nummers van Socialistisch Links verkocht.

Rond 21 uur was er een intermezzo met 2 speeches door Bart Vandersteene die het had over de algemene politieke toestand en Bart Van der Biest die vertelde over de gezondheidszorg in de VS naar aanleiding van de film 'Sicko' van Michael Moore. Het nieuwe materiaal werd ook voorgesteld waaronder de CAP-flyer voor het congres van 20 oktober en het nieuwe mini-magazine 'Polsslag' over de gezondheidszorg.

Geen opmerkingen: