13 juli, 2007

akkoord bij Tate & Lyle

Gisteren werd er een akkoord bereikt bij Tate & Lyle in Aalst. Het ontwerp-akkoord werd door 88% van het personeel goedgekeurd.

Het meest tastbare resultaat van de staking was het optrekken van de anciënniteitspremie met 1000 Euro bruto per dienstjaar (van 2500 Euro bruto naar 3500 Euro bruto per dienstjaar met een plafond van 90.000 Euro) Globaal brengt dit de ontslagregeling op een totaalpakket van tweemaal de formule Claeys (wat 1 van de belangrijkste eisen van het personeel was)Voor de hoogste salarissen wordt dit niet gehaald maar voor de laagste salarissen kan dit neerkomen op het viervoudige van de formule Claeys. Er werd ook onder andere afgesproken om brugpensioen toe te laten vanaf 50 jaar (indien de minister zijn fiat geeft)Voor het brugpensioen is er een keuze tussen 3 verschillende systemen.

Eind augustus zullen de onderhandelaars een viertal dagen bij elkaar komen om de definitieve teksten op te maken.

Het is duidelijk dat actie loont... zeker bij sectoren waar er niet echt een 'stakingstraditie' heerst. Als CAP willen we de werknemers feliciteren met hun korte maar vastberaden staking.

Geen opmerkingen: