02 mei, 2007

Aalsters CAP mei-avondfeest op TV Oost + foto's

De reportage over het CAP-mei-avondfeest in Aalst op TV Oost: klik hier
De stilte voor de drukte: het volk druppelt langzaamaan binnen

De vroege vogels onder de spaghetti-eters.

Speech van Bart Vandersteene, trekker Oostvlaamse Kamerlijst

Het orkestje 't Zwart Schaap in actie

Drukte aan de toog, de zaal zit vol

De onvermoeibare toogploeg!

Hoor daar...een Zwart Schaap in de verte?

De nachtbrakers ook wel gekend als 'toogplakkers'

Een onverwachte grote opkomst
De mei-avond in Aalst was een ware overrompeling! We hadden gerekend op maximum 70 porties spaghetti maar dit werden er uiteindelijk 120! Iemand van de CAP-werkploeg was dan ook verplicht om rond 19u45 op zijn fiets te springen (spaghetti werd tot 21 uur geserveerd) en bijna alle spaghetti op te kopen in de dichtstbijzijnde nachtwinkel. Gelukkig was er meer dan saus genoeg! Ook kregen we bezoek van mensen die niet aten maar gewoon wat aan de toog kwamen hangen of naar het optreden luisteren.

Exact hoeveel mensen er in totaal op onze mei-avond zijn afgekomen, zullen we nooit weten maar het zal wel tussen de 120 en de 150 liggen. De mensen waren blij over de spaghetti :"grote porties én lekker!"

Bart Vandersteene (Lijsttrekker Oost Vlaanderen) gaf rond 20 uur een vlotte speech zoals we dat van hem ondertussen gewend zijn. Tussen de optredens van het Zwart Schaap werden ook de Aalsterse kandidaten aan het publiek voorgesteld (in totaal 6 maar hierover later meer op de blogspot)
Verloting van 'socialistisch erfgoed'
Ook werd de 'Louis Paul Boon-affiche' uit 1958 verloot (zie eerder artikel) . Het bleek dat er familieleden van verschillende kandidaten op die bewuste Erembodegemse BSP-lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 1958 in de zaal aanwezig waren. De gelukkige winnaar van het verzamelstuk is toevallig ook uit Erembodegem afkomstig. De loterij bracht ongeveer 100 euro op die integraal naar de CAP verkiezingscampagne gaat. Er werden ook CAP T-shirts verkocht waaronder 2 voor 100 euro!
Democratische prijzen en toch een goede opbrengst
We hielden als 'nieuwe politieke arbeidersbeweging' de prijzen bewust laag (6 euro in vergelijking met het SP.a-feest in het Volkshuis waar men 10 euro moest dokken) Inkom werd niet gevraagd aan de mensen die geen spaghetti aten maar wel kwamen meegenieten van het feest. Na aftrek van alle kosten waarbij het Zwart Schaap de grootste hap nam (maar wel verdiend!) komen we op een nettowinst van 682,8 euro! En zeggen dat we bij aanvang met een 'break-even' al content waren...
Dankwoord aan alle medewerkers
We wensen dan ook langs deze weg alle CAP-medewerkers te bedanken die zich letterlijk en figuurlijk in het zweet gewerkt en zitten stressen hebben op zondag (voorbereidingen) en maandagavond. De mensen van 't Zwart Schaap verdienen ook een pluim voor hun optreden.
Het waren 'werkdagen' voor onze militanten maar wel de moeite waard. We kregen een dikke proficiat van o.a. leden ven GROEN! omwille van het feit dat het onze eerste keer was dat we zoiets organiseerden én direct met succes. Het was reeds geleden van in 2001 dat er nog een mei-avond doorging in het Trefcentrum Nieuwbeek en nog langer geleden dat er zo een opkomst was.
CAP heeft zijn vlag geplant in Aalst!

Geen opmerkingen: