07 april, 2007

Bart Debie van het VB is druk bezig met zijn verkiezingscampagne…

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft gewezen Antwerps politiecommissaris en huidig Vlaams Belang-gemeenteraadslid (én veiligheidsspecialist van die partij) Bart Debie veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel en een boete van 1.250 euro. Hij moet ook aan vijf burgerlijke partijen een schadevergoeding van in totaal 7.500 euro betalen. Debie overweegt in beroep te gaan.

De Antwerpse Dirty Harry werd schuldig bevonden voor meerdere feiten van buitensporig politiegeweld en het vervalsen van processen-verbaal en het verduisteren van bewijsmateriaal. Voor inbreuk op de racismewet en afpersing werd hij vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Debie was ook docent op de politieschool; als voorbeeld kan dit wel tellen!

Uiteraard geniet Debie de volle steun van zijn partij: "Ik heb liever wat meer robocops à la Bart Debie dan halfzachte gendarmes", dixit Dewinter. Wat wel van belang is voor de verdere politieke carrière van de gewezen commissaris is het feit dat hij niet veroordeeld is wegens racisme volgens dezelfde Dewinter. Yeah RIGHT!

Geen opmerkingen: