26 augustus, 2006

9 september: Avond voor Een Andere Politiek!


DE WERKNEMERS EN HUN GEZINNEN HEBBEN EEN NIEUWE POLITIEKE STEM NODIG!

Op zaterdag 9 september organiseert het CNAP Aalst een ‘Avond voor Een Andere Politiek’ in Trefcentrum Nieuwbeek (Nieuwbeekstraat 35) in Aalst. CNAP staat voor ‘Comité voor een Nieuwe ArbeidersPartij’ en is een initiatief van Aalsterse syndicalisten in samenwerking met de Linkse Socialistische Partij. Het comité doet dienst als lokale steungroep voor ‘Een Andere Politiek’ (EAP) waarvan Jef Sleeckx, Georges Debunne en Lode Van Outrive -3 veteranen van de socialistische arbeidersbeweging- de initiatiefnemers zijn. Meer info over EAP vind je op www.anderepolitiek.be

Programma van de avond:

18u-20u: kaas en wijn (5 Euro) + gelegenheid voor strijdbare delegees en arbeiders op gemeenteraadslijsten in Aalst om zich voor te stellen.
20u-20u30: inleiding over het comité voor Een Andere Politiek (EAP) en de nationale startdag op 28 oktober in Brussel door Bart Vandersteene (EAP Gent)
20u30-21u: Herstructureringen; de syndicale strijd bij SAPPI (Lanaken) door Theo Mewis (delegee SAPPI)
21u: politiek café
+ doorlopend filmvertoning: ‘The GAMA Strike: A Victory For All Workers’

In 2005 bracht de Socialist Party in Ierland een groot schandaal van uitbuiting van migrante arbeiders uit. “Een moderne vorm van slavernij”, zo beschreef de parlementair Joe Higgens het regime voor de Turkse arbeiders bij het multinationaal bouwbedrijf GAMA dat op uitnodiging van de Ierse regering naar Ierland kwam. Deze documentaire geeft de historische strijd weer van de GAMA-arbeiders voor gerechtigheid. Het belicht de grote uitbuiting die de schaduw is van de Ierse economische groei. Het toont aan dat eerder dan dat migrante arbeiders gebruikt worden om de lonen en arbeidscondities te ondermijnen, met organisatie, actie en solidariteit een degelijk loon en dito arbeidsomstandigheden kunnen afgedwongen worden voor ALLE arbeiders.

Toegang gratis
info en inschrijvingen: cnap-aalst@hotmail.com of tel: 0477 38 73 26
STEUNKAARTEN aan 2 Euro ( in mindering te brengen bij de kaas en wijn) te verkrijgen bij de leden van CNAP Aalst

Geen opmerkingen: