03 mei, 2010

Geslaagd mei-avondfeest en zonnige 1 mei!
Dit jaar organiseerden we al voor de vierde keer het LINKS! mei-avondfeest in het Wereldhuis (het vroegere Nieuwbeek), het wordt stilletjes aan een traditie. In tegenstelling tot vele andere mei-avondfeesten 'beperken' we ons niet tot uitbundig eten en drinken maar hoort er ook steeds een serieuze streep politiek debat bij. Dit jaar was het niet anders.

Vanaf 19 uur kon men zich te goed doen aan een uitgebreid koud buffet à volonté dat bestond uit de nodige breugeliaanse vleesgerechten, kazen, pastasla, verschillende quiches, saladbar, desserts ...

Om iets na 21 uur werd dan de aftrap gegeven voor het debat dat ging over: "Vakbondsstrijd en politiek: 2 aparte werelden?" Elke spreker benaderde de huidige politieke en socio-economische crisis vanuit zijn eigen perspectief wat soms voor 'scherpe' interpellaties zorgde die echter voor de rest in een opperbeste kameraadschappelijke sfeer verliepen. Sprekers van dienst waren: Erwin Callebaut (voorzitter regionale raad ABVV Aalst), Karine Kindermans (gemeenteraadslid GROEN! Aalst en voormalig BBTK-delegee Bosch) en last but not least Eric Byl voor LSP.

Na het debat was het dan tijd voor het traditioneel tooghangen dat uitliep tot 4 uur in de ochtend. Daarna ging een harde kern van LSP'ers nog wat verder vieren bij een kameraad thuis waar de 'korte overnachting' plaats had. Zo werd het al vlug kwart na acht toen de eerste wekkers afgingen.

Om 9u30 stonden we al in het Volkshuis , de ene al wat frisser dan de andere. Dankzij het goede weer verkochten we met onze LSP-ploeg 85 nummers van de Linkse Socialist, een pak meer dan vorig jaar. Ondanks de zeer democratische prijzen bracht ook het mei-avondfeest meer op dan vorig jaar: een kleine 400 Euro.

Na de 1 mei-optocht lieten we ons de even traditionele ABVV-BBQ welgevallen, nadat we een tijdje geapiritiefd hadden aan de stand van de vrienden van Cuba... En nadien werd er nog wat verbroederd in het Volkshuis...

Volgend jaar komt er alvast een vijfde editie van het LINKS! mei-avondfeest!

link naar foto's van de 1 mei-optocht in Aalst

Geen opmerkingen: