01 oktober, 2009

Tsjevenstreken...

Het was het nieuws van de dag: de Aalsterse burgemeester die de gemeenteraad ontvluchtte, verkleed als politie-agente om de confrontatie met de stakende brandweerlui te ontlopen...

Wat ons betreft verdient Ilse Uyttersprot een oscar voor deze acteerprestatie. Het was op zijn minst een zeer knuddige poging om de stakers in een slecht daglicht te stellen. Volgens het politiekorps hingen er wat brandweerlieden in dronken toestand rond en kon de politie de veiligheid van de burgemeester niet garanderen. Een handgemeen zou onvermijdelijk zijn ... We gaan hier terug het pamflet van het ACV (om NIET te staken) in het ASZ citeren: "STEMMINGMAKERIJ!"

Het leek ons ook ZEER TOEVALLIG dat TV Oost de 'ontsnappingspoging' van de burgemeester van begin tot eind mooi in beeld kon brengen. Alvast een dikke proficiat voor de cameraman. Of het gehele gedoe in scene gezet is? Wie zal het zeggen?

Amerika is het land van de mogelijkheden, waar zelfs een acteur president kan worden (Reagan). In Aalst is het andersom: van burgemeester tot ...

Op TV OOST:
* link naar de reportage op TV Oost: burgemeester Aalst ontsnapt gemeenteraad in vermomming
* link naar verslag TV Oost van de acties op woensdag: staking ASZ, OCMW en brandweer Kwisvraag: hoeveel LSP-vlaggen tel je tijdens de volledige reportage?

Geen opmerkingen: