05 januari, 2009

Solidariteitsbezoek Bekaert Aalter op 2 januari

Het solidariteitsbezoek van de de initiatiefnemers van de oproep tegen de aanvallen op het stakingsrecht aan het waakzaamheidspikket aan Bekaert Aalter op 2 januari was een goede opsteker voor de actievoerders.

Heel wat syndicalisten (een honderdtal uitsluitend ABVV'ers) over de grenzen van de diverse centrales, sectoren en vakbondsafdelingen heen tekenden present. Ze kwamen o.a. uit Antwerpen (en uiteraard ook Hemiksem), Leuven, Gent, Aalst, Brussel, Brugge... om de arbeiders van Bekaert een hart onder de riem te steken. De solidariteitsactie kon ook op heel wat persaandacht rekenen: cameraploegen van VRT, VTM en de lokale TV waren aanwezig. Sven Naessens overhandigde ook solidariteitsmoties van syndicale delegaties die spijtig niet aanwezig konden zijn. De actievoerders aan het pikket beaamden dat er een continue stroom van steunbetuigingen en solidariteitsbezoeken was.

Terug een bewijs dat 'netwerksyndicalisme' (d.w.z. een netwerk van basismilitanten) zijn nut heeft als initiatieven vanuit de officiële vakbondsstructuren uitblijven. Het één sluit natuurlijk het ander niet uit. Nogmaals blijkt dat de solidariteit er wel degelijk is én werkt.
Meer foto's kan je bekijken op o.a. facebook

Geen opmerkingen: