23 december, 2008

Het feestje van 20 december

Dat uitgebreid feesten op zijn socialistisch (aan een democratische prijs en tevens 'voor de goede zaak') mogelijk is, hebben we terug bewezen op ons eindejaarsfeestje op 20 december. De financiële bijdrage per persoon bedroeg 20 euro (en 10 euro voor diegenen die na 22 uur kwamen) In vergelijking met ons 'Salon d'Alost' eind augustus mochten we heel wat andere gezichten verwelkomen.

In afwachting dat de genodigden voltallig waren, werd de traditionele schuimwijn geschonken met een zout knabbeltje. Eenmaal iedereen aanwezig draaide de keuken op volle toeren. De volgende menu werd goed gesmaakt: kervelroomsoep met Noordzeegarnalen, als hoofdgerecht varkenshaasje met brocoli en aardappelpuree met bieslook en als dessert kon men kiezen tussen tiramisu en kaastaart met een tas koffie en eventueel een jenevertje. Om al dit goeds door te spoelen kon men kiezen tussen wijn, 11 verschillende soorten bier, de nodige korte dranken en voor de bobs van dienst 6 verschillende soorten frisdrank. Dit alles à volonté...

Na het eten en bijhorende geestrijke dranken waren de tongen al wat losser en zat de ambiance er goed in: Aalsterse linkse socialisten weten wat feesten is... De nodige zware verhalen en sappige commentaren passeerden de revue, het behang werd bijna van de muren gezwetst... Omstreeks 3u30 verlieten de laatste gasten de plek van onheil.

Ondanks de vrees van sommigen dat we niet uit de kosten zouden geraken, bracht de avond 200 euro op voor het strijdfonds.

Geen opmerkingen: