12 oktober, 2008

Kort verslag vergadering CNAP-kern van 9 oktober

Op donderdag 9 oktober ging in Aalst een vergadering door van de CNAP-kern om o.a. een evaluatie te maken van de actiedag van 6 oktober.

De aanwezigheid van delegees van verschillende centrales en sectoren (voornamelijk ACOD en BBTK) naast andere kameraden die niet meteen een vakbondspositie hebben, zorgde voor een interessante mix aan informatie. De boeiende en hoogstaande actualiteitsdiscussie die voorafgegaan werd door een inleiding van Bart Vandersteene gaan we hier niet in detail bespreken maar het is voor iedereen duidelijk dat gezien de zich ontwikkelende crisis er zich in de toekomst heel wat kansen zullen aanbieden voor links. Uiteraard is de afwezigheid van een breed-linkse partij een ernstig obstakel. Deze discussie versmolt organisch met de evaluatie van de actiedag van 6 oktober.

Vervolgens werd er gebrainstormd hoe én welke initiatieven we met CNAP Aalst in de toekomst kunnen nemen (eventueel samen met anderen) betreffende het stimuleren van de idee van een nieuwe arbeiderspartij én actieve tussenkomst in de syndicale strijd op lokaal vlak maar met een oriëntatie naar het nationaal vlak. Het is duidelijk (en ook meteen de les van het CAP-debackle) dat een initiatief (of meerdere initiatieven zoals het geval was in Duitsland) in de richting van zo een nieuwe linkse partij uit syndicale middens zal moeten komen. We zullen alvast de conclusies uit de vergadering meenemen in de discussie met ‘derden’.

Wat betreft onze werking zullen we ook de nodige aandacht schenken aan ‘sociale activiteiten’, het moeten niet altijd ‘met de bajonet op het geweer’-acties zijn… Op zaterdag 20 december zal er alvast een eindejaarsfeestje doorgaan in navolging van het welgesmaakte ‘Salon d’Alost’ van eind augustus.

Geen opmerkingen: