03 juni, 2007

Nieuws van onze campagneploeg...

ingezonden artikel door Jan

Een terugkerend fenomeen: de Vlaams-Belang-brulaap tijdens een verkiezingsplaktocht.

Op 2 juni gingen militanten van CAP voor de zoveelste keer op plakronde. Nu was de streek rond Ninove aan de beurt.

Het Vlaams Belang meent daar blijkbaar meer panelen te moeten beplakken dan de rest en neemt op verschillende plaatsen 3 borden in. Hierdoor kon CAP niet anders dan haar rechtmatig deel daarvan op te eisen. Niemand die daar aanstoot aan nam, behalve dan een VB’er in Denderwindeke, die het nodig vond om eerst wat te staan toekijken en roepen vanuit zijn auto, vervolgens het blokje rondreed en dan terug van zijn tak kwam maken en onze nummerplaat noteerde.

Dit komt ons bekend voor… In 2004, tijdens de verkiezingscampagne van LSP, kreeg één van onze sympathisanten een dreigbrief in de bus naar aanleiding van een plaktocht. Onder de naam van Blokbuster/LSP reageerden we toen direct en deelden enkele dagen later een kopie van die dreigbrief mét ons antwoord uit op een verkiezingsdebat te Aalst. De VB’ers waaronder Karim Van Overmeire waren verrast toen ze een ‘erehaag’ van Blokbusters in dito plastiekvestjes moesten passeren en nog meer van onze ‘open brief’ waar een duidelijke waarschuwing in stond. Sindsdien hebben we geen last meer gehad van VB’ers met Gestapo-neigingen… tot gisteren.

We roepen iedereen op om zich tijdens de laatste dagen van de campagne niet te laten intimideren door dit soort praktijken. Dit soort van intimidaties toont enkel aan dat we de juiste weg hebben gekozen en met onze campagne voor een andere politiek zowel neoliberalen als neofascisten serieus op de zenuwen werken! De VRT kan ons niet tegenhouden, ambetante burgemeesters kunnen ons niet tegenhouden en een would-be Mussolini zal ons zeker niet tegenhouden, laat staan ons bang maken!

Tot spijt van wie het benijdt, CAP gaat ervoor!

Geen opmerkingen: