19 maart, 2007

'Behoorlijk bestuur' in Aalst...

De OCMW-commissie die beslist of mensen in aanmerking komen voor een leefloon, werd in Aalst opgetrokken van 9 naar 12 raadsleden. In totaal telt de stad 13 OCMW-raadsleden… De zitpenningen voor deze commissie, die ongeveer 7 maal bijeenkomt per maand, bedragen rond de 200 Euro per vergadering. Dat maakt 1400 Euro aan zitpenningen per maand. Bij benadering komt dit op 120 Euro per maand per commissielid om te beslissen over leeflonen die 650 Euro bedragen. Efficiënt bestuur? Wel wat betreft zakkenvullerij natuurlijk.

In de wandelgangen hebben we ook opgevangen dat Steve Herman, de jonge oppergod van het Vlaams Belang in Aalst, wat betreft zitpenningen in het algemeen ‘dik zijn soep uitschept’. Er wordt zelfs geopperd dat hij wel eens de ‘recordhouder’ zou kunnen zijn op dat vlak in onze stad. Eigen zakken vullen eerst?

"…Alliejn in Oilsjt kejje da proberen, alliejn in Oilsjt kejje da riskeren…" Het Vlaams Belang neemt haar opportunistische steun aan het carnavalsgebeuren kennelijk soms wat te letterlijk op.

Geen opmerkingen: