22 februari, 2007

kwisvraag fascistische folklore: Wat is VAG?

Naar aloude traditie roept de ‘heelnederlandse’ actiegroep Voorpost op voor de hoogdag van de jonge fascistische hooligan (van 7 tot 77 jaar): de NSV-betoging op 8 maart onder het mom van ‘Halt aan de PS-staat! Vlaanderen onafhankelijk!’. Tot spijt wie het benijdt, kunnen we niet meer spreken van ‘jaarlijkse traditie’ aangezien er verleden jaar geen fascistenmars onder de vlag van NSV doorging.

Op de website van Voorpost weet men te zeggen: “De VAG (Voorpost Actie Groep) zal de ordedienst verzorgen tijdens de betoging.” De moderne ‘poging tot’ SA heet dus VAG. Geef die vlaams-nationalisten wat ViAGra en hun rechterpoot schiet de lucht in of zoals ze zelf zeggen op de webstek: “De onafhankelijkheidseis kan niet hard en dikwijls genoeg weerklinken.” Vertaald naar de straat: “Veel toeken op uw bakkes.”

Een andere traditie is de tegenbetoging van Blokbuster… die steevast op een numeriek overwicht kan rekenen wat betreft mobilisatie.

Blokbuster zal aanwezig zijn om een politiek statement te maken, niet om de boel op stelten te zetten. Relschoppen heeft een averechts effect en geeft de politiediensten en media nog eens de kans om antifascisten af te schilderen als een bende schorremorrie zelfs al moeten ze daarvoor vernielzuchtige Voorposters in beeld brengen en hén benoemen als ‘extreemlinkse krakers’ (zoals er gebeurde bij de anti-NSV betoging van 2005 in Leuven)


De eis voor een ANDERE politiek moet ondersteund worden met actief verzet en massamobilisatie, geen individueel avonturisme!

Geen opmerkingen: