30 september, 2006

Verslag van het Syndicaal Debat van CAP Gent


Gisteren vond het syndicaal debat ‘ vakbonden en politiek’ plaats in de ’Brasserie Het Volk’ aan de Poel in Gent georganiseerd door het lokale CAP (Comité voor een Andere Politiek)

Walter Cornelis gaf verstek wegens ziekte maar de andere sprekers waren op post: Katrien Van Der Helst (secretaris Algemene Centrale ABVV-Scheldeland), Rudi Dom (ABVV-hoofddelegee bij Agfa-Gevaert) en Jef Sleeckx.

De zaal liep goed vol met een dikke 50 geïnteresseerden. Het publiek bestond uit een gezonde mix van syndicalisten/delegees en jongeren. In afwachting dat Rudi Dom ( die van Antwerpen moest komen) kwam opdagen werd het debat eerst ingeleid door een powerpointpresentatie van een half uurtje dat heel wat interessant cijfermateriaal en stof tot discussie bracht. Deze presentatie werd ons gebracht door een enthousiaste Katrien uit Oudenaarde. Daarna ging het debat van start waarbij vooral het publiek aan het woord kwam en het zich niet beperkte tot een onderonsje tussen de panelleden. Het was snel 22u30 toen het debat werd afgesloten maar de discussies gingen nog een tijdje door tot het café sloot om 1 uur.

Een inhoudelijk verslagje van het debat en verdere foto’s volgen nog.

Geen opmerkingen: