09 augustus, 2008

cartoon: Jong Forza Flandria

Enkele nationale bestuursleden van de jongerenwerking van Lijst Dedecker (JGV: Jong Gezond Verstand) namen het initiatief tot 'Jong Forza Flandria' met de bedoeling (extreem?)rechtse eenheid onder activisten van de diverse partijen en jongerenorganisaties te bewerkstelligen.

Ondertussen ondersteunen individuen van VLOTT, jong-NVA, Jong Gezond Verstand, VBJ en VB, KVHV en Voorpost dit initiatief. Deze figuren riskeren eerder de connotatie 'Jonge Fasces Flandria' te geven aan het initiatief.

Meer info vind je in een artikel op de bekende antifablog van yelloman. Björn Verheye en Wouter Vermeersch (nationale bestuursleden van JGV) legden klacht neer wegens laster en eerroof én het oneigenlijk gebruik van het logo in het bewuste artikel. Het artikel blijft, het logo van 'Jong Forza Flandria' werd verwijderd.

Genoeg stof dus voor onze huiscartoonist Ronny Barracuda om er het zijne van te denken. In de beginselverklaring van JFF kwamen we zowaar een bekende blokbusterslogan tegen met uiteraard een andere consequentie... Is dit dan ook 'oneigenlijk gebruik'?
cartoon: Ronny Barracuda

08 augustus, 2008

Fotoreportage Europese zomerschool CWI

Van maandag 4 augustus tot zaterdag 9 augustus gaat de jaarlijkse Europese zomerschool van het CWI door in Gent. Deze keer nemen er ongeveer 350 leden deel aan de school waarvan de overgrote meerderheid uit West-Europa. Er waren echter ook kleinere groepen of individuen uit de VS, Venezuela, Brazilië, Sri Lanka, Maleisië, Pakistan, Rusland, Polen...
i
Hieronder volgen enkele sfeerbeelden.
Peter Taaffe: lid van het internationaal secretariaat van het CWI en algemeen secretaris van de Socialist Party (Engeland en Wales)
Boven en onder: de hal met o.a. de boekenstand en stands met materiaal van de verschillende afdelingen
Lucy Redler uit Duitsland op de open meeting ter herdenking van de oprichting van de Vierde Internationale.
Peeter Taaffe rondt de meeting af.